Lineaire hypotheek

Hebt u de mogelijkheid om vanaf de start van de hypotheeklooptijd een hoger bedrag af te lossen? Dan is de lineaire hypotheek een aantrekkelijke hypotheekvorm.

Hoe werkt de lineaire hypotheek?

  • U bepaalt zelf hoe lang de hypotheek wordt afgesloten. Houdt u hierbij rekening met de reeds "verbruikte" mogelijkheid tot fiscale renteaftrek.
  • De hoogte van het hypotheekbedrag, het rentepercentage en de looptijd van de hypotheek bepalen het maandelijkse bedrag dat u aan de bank betaalt.
  • Na afloop van de rentevaste periode wordt het rentepercentage opnieuw vastgesteld. Hierdoor wijzigt uw maandbedrag als het rentepercentage is gewijzigd.
  • U hebt de mogelijkheid om jaarlijks boetevrij maximaal 10% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag extra af te lossen.
  • Het maandbedrag dat u daarna moet betalen wordt opnieuw berekend.

Uw netto maandlasten dalen tijdens de looptijd van de hypotheek.

U lost maandelijks een gelijkblijvend bedrag af.
Het bedrag dat u aflost blijft elke maand gelijk. U deelt de hypotheeksom door het aantal maanden dat de lening wordt afgesloten en weet welk bedrag u elke maand aflost. Leent u bijvoorbeeld € 72.000 en hebt u een looptijd van 30 jaar/ 360 maanden afgesproken, dan lost u elke maand € 200,00 af.